”Den mest brutala bilen jag kört

Elias Adestam har genomfört sitt första test i Porsche Carrera Cup Scandinavia inför den stundande debuten i mästerskapet i Anderstorp om två veckor.

Adestam tog plats i den 510 hästar starka Porsche 911 GT3 Cup-bilen under totalt 20 varv på Gelleråsen Arena i Karlskoga under måndagen, och blev snabbt hemmastadd i den potenta fullblodsracern.

– Porschen är den överlägset mest brutala bil jag har kört, säger Elias Adestam. Det har varit 20 väldigt värdefulla varv här på Gelleråsen. Planen var att helt enkelt komma in i körningen och börja lära sig grunderna i bilen. Var alla knappar sitter, hur den är att köra, och så smått börja pressa den lite på slutet. Allt gick enligt plan utan några problem. En bra första genomkörare som definitivt ger mersmak.

Elias Adestam är regerande svensk juniormästare i racing (NXT Gen Cup) och fyllde nyligen 18 år. Nacka-sonen tog körkort för vanlig väg för bara några dagar sedan och står nu på tröskeln till att bli den yngste Carrera Cup-föraren i Skandinavien.

Adestam debuterar i Porsche Carrera Cup Scandinavia, Sveriges ledande racingmästerskap med officiell SM-status, den 3-4 maj. Premiären äger rum på den forna F1-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp. Innan dess väntar ytterligare ett test på Gelleråsen i nästa vecka.

Elias Adestam kör för regerande mästarna Mtech Competition som förra året tog Ola Nilsson till guld i mästerskapet. Satsningen stöttas av Bilia / Porsche Center Malmö.

Träffa Elias Adestam och EKB på Nordbygg!

Den 23-26 april arrangeras Nordbygg, en stor sammankomst för byggbranschen, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Elias Adestam kommer att finnas på plats under mässans två sista dagar, den 25-26 april, för att representera sin sponsor EKB och berätta för besökarna om sin kommande Carrera Cup-satsning. Möjlighet kommer också finnas att utmana Elias i en riktig racingsimulator.

EKB och Elias Adestam återfinns i monter A20:40.

Foto: Jakke Röntynen.