”Är en så viktig del av det jag gör

Med en pallplats i bagaget från premiären för två veckor sedan är Elias Adestam redo att återvända till hetluften i GB4 när det brittiska racingmästerskapet slår läger på Oulton Park. Under påskhelgen tävlar Nacka-sonen dessutom med ett särskilt viktigt budskap på sin Fortec-bil inom ramarna för initiativet Raising Against Cancer.

Adestam driver sedan ett par år tillbaka Raising Against Cancer för att, med motorsportkarriären som plattform, bidra till att stötta och synliggöra det livsviktiga arbetet inom cancerforskning.

Ett särskilt nära samarbete finns med barnonkologen på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm, dit Adestam tidigare bland annat donerat pingisbord.

Adestam besökte avdelningen på nytt i söndags, precis en vecka efter sin pallplats i GB4-premiären på Snetterton. Med sig från besöket fick han två teckningar från Axel, 10 år, och Lowe, 15 år. Teckningarna kommer att pryda Adestams GB4-bil vid påskens tävlingar på Oulton Park.

”Raising Against Cancer är en så viktig del av det jag gör, och det är en självklarhet att Axel och Lowe ska få ha sin egen plats på bilen i påsk! Vi gjorde samma sak i Formula Nordic hemma i Sverige förra året och jag blev verkligen varm inombords när jag förstod vad det betyder för de här barnen. Kan man bidra ens på minsta sätt tycker jag att man ska göra det. Jag hoppas att jag kan få till ett bra resultat för Axel, Lowe och de andra!

16-årige Adestam uppvisade en brant utvecklingskurva i sin internationella debut för två veckor sedan, och tog sig till slut hela vägen upp på pallen i premiärhelgens tredje och avslutande race. Inför tävlingarna på Oulton Park är målsättningen nu högt ställd.

”Vi hade ett väldigt bra test på just Oulton Park för någon månad sedan, där jag faktiskt var snabbast av alla. Jag trivs på banan och jag tror att vi har goda chanser att nå långt i helgen, särskilt om det är torrt. Jag lärde mig massor på Snetterton i premiären och jag känner verkligen att jag är på en högre nivå redan nu, så det är bara att ge järnet!”

Elias Adestam och resten av GB4-fältet tar banan i besittning under torsdagen och fredagen för totalt tre och en halv timmes tester fördelade över sex körpass.

På lördag höjs insatserna med kval och det första av helgens tre race. På grund av påskhögtiden äger ingen körning rum under söndagen, utan fältet återvänder istället till banan på måndag för de avslutande två heaten.

Alla race under hela GB4-säsongen går att följa LIVE genom streaming på mästerskapets hemsida och sociala plattformar. Löpande rapportering av resultat m.m. sker också på Elias Adestams egen Facebook-sida.

Tidsschema
GB4 Championship // Rd. 2 – Oulton Park

Alla angivelser avser svensk tid

Torsdag 14 april
Träningsdag

Fredag 15 april
Träningsdag

Lördag 16 april
Kval: 10.00-10.15
Race 1: 14.35-14.53

Söndag 17 april
Vilodag

Måndag 18 april
Race 2: 11.05-11.23
Race 3: 15.15-15.33

Live timing / streaming: www.gb-4.net
Uppdateringar: Elias Adestam Facebook

Porsche-debuten avklarad för Elias Adestam

Elias Adestam närmade sig den etablerade toppen pass för pass i sin debut i Porsche Carrera Cup Scandinavia och tog målflagg mitt i fältet i helgens två race på Scandinavian Raceway i Anderstorp. 18-årige Adestam [...]