– brons totalt och bäste rookie i Junior-SM 2021

Elias Adestam firade av debutsäsongen i Formula Nordic med ett framgångsfyrverkeri när han tog hem årets allra sista race på Ring Knutstorp och samtidigt lade beslag på bronsmedaljen i Junior-SM 2021. Adestam infriar därmed båda sina två målsättningar som sattes upp inför årets säsong: att bli bäste rookie i mästerskapet, och att ta medalj totalt.

– Vilken fantastisk final, utbrister en känslosam Elias Adestam. Vi har kämpat så otroligt hårt, pappa och jag, med vårt lilla familjeteam och våra knappa resurser. Vi har gått upp mot förare som kört det här mästerskapet i både två och tre år. Att avsluta med en seger i sista racet och en tredjeplats totalt, inför 4000 i publiken dessutom, känns bara så otroligt skönt!

Adestam inledde finalhelgen på Knutstorp med en fjärdeplats i det första av de två race som kördes – och var piskad att ta målflagg före den ett år äldre huvudkonkurrenten William Siverholm i finalheatet för att säkra medalj.

När det behövdes som allra mest lyckades Adestam leverera ett av sina adelsmärken – en riktigt bra start och ett ursinnigt förstavarv – och ta sig upp i en ledning han sedan aldrig släppte ifrån sig. Adestam vann till slut före de båda andraårsförarna Håvard Hallerud (Norge) och William Karlsson, och blev samtidigt finalhelgens främste poängplockare.

Porsche-debuten avklarad för Elias Adestam

Elias Adestam närmade sig den etablerade toppen pass för pass i sin debut i Porsche Carrera Cup Scandinavia och tog målflagg mitt i fältet i helgens två race på Scandinavian Raceway i Anderstorp. 18-årige Adestam [...]